Behandeling

Voordat ik u onder behandeling neem is het belangrijk om uw klachten eerst met de huisarts te bespreken. Uw huisarts kan de lichamelijke aard van de klachten bekijken en eventueel uitsluiten. Uw huisarts kan u na dit onderzoek doorverwijzen naar mij. Dit is belangrijk omdat de zorgverzekeraar een verwijsbrief van de huisarts verlangt. Ook zal ik in het begin uw BSN (voorheen sofinummer) en uw verzekeringsnummer nodig hebben.

Wanneer u contact met mij op wilt nemen kunt u mij bellen op het nummer 06-35642850. Naast de reguliere manier van behandelen maak ik ook gebruik van een telefonisch spreekuur. Het telefonisch spreekuur is op dinsdag en donderdag tussen één uur en half twee, meestal ben ik ‘s ochtends tussen 9 en half 10 ook bereikbaar. U kunt ook een boodschap inspreken, dan bel ik u zo snel mogelijk terug. Houd er wel rekening mee dat dit langer dan een dag kan duren.

In de gesprekken ga ik uw klachten na en vraag ik u om tests in te vullen. Ook zal ik vragen naar uw verleden om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er aan de hand is. Samen met u stel ik een behandelplan op. Meestal komen we uit op wekelijkse of tweewekelijkse gesprekken. Mocht er medicatie nodig zijn dan volgt er een contact met de eigen huisarts of een psychiater. Mocht het voornamelijk gaan om orde en structuur te scheppen, dan volgt er een contact met de SPV’er.

Bij een vraag naar verder diagnostisch onderzoek kan onze diagnostisch medewerker verder testen.

Behandelmethoden

Onze praktijk heeft ruime ervaring met verschillende behandelmethoden:

  • Psychoanalytische Psychotherapie
  • Elementen van cognitieve gedragstherapie
  • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

Reviews

De website van de praktijk staat open voor reviews/reacties van cliënten. Bent u tevreden of ontevreden over uw behandeling en wilt u dit online kenbaar maken? Dan kunt u uw review sturen naar info@avkbrugge.nl. Onze webmaster zal uw reactie dan op onze website plaatsen.

Klachtenregeling

Heeft u een klacht over uw psycholoog? Bespreek deze klacht dan eerst met uw psycholoog. Indien dit niet mogelijk is of u komt er samen niet uit, dan ligt de weg open voor de klachtenregeling bij de beroepsverenigingen: Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP) en Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie (NVP).

Privacy

Uw privacy is van groot belang. Praktijk van Koningsbrugge werkt daarom conform alle geldende richtlijnen en wetgeving. Voor meer informatie, zie ons privacystatement.